Kuva SMYn 150-vuotisjuhlista. Matemaatikko esittelee toista matemaatikkoa.
Kuva SMYn 150-vuotisjuhlista. Matemaatikko liitutaulun vieressä esitelmöimässä.
Kuva SMYn 150-vuotisjuhlista. Matemaatikko täyden liitutaulun edessä pohtimassa.
Ryhmäkuva SMYn 150-vuotisjuhlista.

Suomen matemaattinen yhdistys

Suomen matemaattinen yhdistys (SMY) on matematiikan tutkijoiden, soveltajien ja opiskelijoiden yhdistys. Vuonna 1868 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on edistää matematiikan tutkimusta ja harrastusta Suomessa.

Ville Aitlahti on saanut kunniakirjan Pekka Pankalta
Uutiset |
SMY:n matematiikkapalkinto 2024 myönnettiin Matikkamatskut-kanavasta tunnetulle opettaja Ville Aitlahdelle.
Image
Joukko nuoria keskieurooppalaisella torilla, ja Tilastokeskuksen sekä Eurostatin logot
Uutiset |
Tilastokeskus kannustaa yläkoululaisia ja lukiolaisia mukaan eurooppalaisiin tilasto-olympialaisiin.
Image
Heather Macbeth [image from https://faculty.fordham.edu/hmacbeth1/ used with permission]
Tapahtumat |
Ensimmäinen SMY:n etäkollokvio järjestetään keskiviikkona 18. lokakuuta klo 16:15. Puhujana on professori Heather Macbeth (Fordham University, USA) ja esitelmän aihe on "Making mathematics computer-checkable". Kollokvion katselutilaisuuksia järjestetään suomalaisten yliopistojen matematiikan laitoksilla.